Der findes to typer licens:
  • Terræn (ingen chip)
  • Licens med chip (giver deltagelse i DCU-landevejsløb)
Har du en licens, hvor der er tilknyttet en chip, kan du deltage i alle løbsformer under DCU: MTB, Cross, Bane og landevej.
Hvis du ikke har en chip tilknyttet din licens, kan du ikke deltage i landevejsløb
 
MTB:
For mountainbike-løbene skelnes mellem to typer DCU-løb. 1) MTB Liga løb (5 stk med UCI-kategori 2) og 2) Alm. DCU Ranglisteløb.
Ønsker du at deltage i et af de 5 MTB Liga løb, så SKAL du have en licens for at stille op i alle DCU-klasser, men du kan dog deltage i motionsklassen uden licens – også ved disse løb.
Klasseopdelingen for licensrytterne er den samme som ved landevej dog med nogle undtagelser (herre A-B-C, H40, H50, Dame, U9/11/13/15/17/19, U13P/16P/19P).
 
Landevej/Cykle-cross:
B&U deles op i klasser efter fødselsår. U11, U13, U15 og U17. Det betyder, at man er U11 rytter til og med det år, hvor man fylder 10 år. Man er U13 rytter til og med det år, hvor man fylder 12 år osv.
I Senior/Junior (U19) er klasseinddelingen en blanding af styrke og alder. De aldersinddelte klasser er Junior (U19) H40, H50, H60. De øvrige klasser, A, B, C og D (begynderklassen) er inddelt efter styrke. Man starter i D-klassen og ender i A-klassen, når man har indkørt point nok. Oprykning fra H-klasserne sker til den tidligere H-klasse og H40 rykker i B. For kvinder hedder det Dame A og B og U16P/13P.
 
Tilmelding til licensløb
Du skal selv tilmelde dig landevejs-licensløb på http://tilmelding.cyklingdanmark.dk/tilmeldstart.php
Eneste undtagelser er KBCs eget landevejsløb, hvor klubben sørger for samlet tilmelding.
Link til licens løbskalender: http://tilmelding.cyklingdanmark.dk/termin.php

Seneste nyt

Kommende events

Kolding Bicycle Club

Bramdrupskovvej 40

6000

Kolding

Tlf. 30202851